Πρόσφατα Νέα

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Οδηγός έβαλε το σκύλο στην μπαγκαζιέρα

Το υπ. Μεταφορών καταγγέλλει τον απαράδεκτο αυτό τρόπο μεταφοράς

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τα τραγικά περιστατικά θανάτων ζώων που σημειώθηκαν το καλοκαίρι επειδή οι αγενείς, ανενημέρωτοι και καταχρηστές εξουσίας οδηγοί των ΚΤΕΛ διέταξαν τους ..... φιλόζωους ιδιοκτήτες τους να τα βάλουν στον ακατάλληλο χώρο των αποσκευών.

Κι όμως πολλές είναι οι καταγγελίες από ανθρώπους που θέλησαν να ταξιδέψουν με το σκυλάκι τους και τελικά πήραν ταξί, αφού οι οδηγοί των ΚΤΕΛ δεν δεχόντουσαν να μπει το ζώο τους στο λεωφορείο μαζί τους. Μία τελευταία καταγγελία σήμερα φέρνει το θέμα ξανά στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο, σήμερα 2/5/2011 η κόρη του προσπάθησε να ταξιδέψει με το ΚΤΕΛ Αθήνας-Πύργου,από τον Κηφισσό, με το δρομολόγιο Express των 17:15. O οδηγός του ΚΤΕΛ δεν επέτρεψε στην κοπέλα να πάρει το σκυλάκι της, μόλις 2 κιλών, μαζί της στο λεωφορείο παρότι ήταν μέσα σε ειδικό κλουβάκι μεταφοράς ζώων.

Με αγενή τρόπο, σύμφωνα με τον πατέρα της νεαρής, ο οδηγός είπε ότι αν θέλει να ταξιδέψει θα το βάλει στις μπαγκαζιέρες με τις αποσκευές, όπως και έγινε και μάλιστα ύστερα από φραστική επίθεση που δέχτηκε η κοπέλα όταν έσπευσαν και άλλοι οδηγοί ΚΤΕΛ να υπερασπιστούν τον ανάγωγο συνάδελφό τους!

Ο πατέρας της νεαρής μας ενημέρωσε για το περιστατικό μην γνωρίζοντας τα προηγούμενα περιστατικά θανάτων ζώων σε ΚΤΕΛ εξαιτίας ακριβώς των ανάγωγων αυτών οδηγών, που δεν έχουν ίχνος ευαισθησίας αλλά και αγνοούν το νόμο, που επιτρέπει μικρόσωμα ζώα!

Τον Σεπτέμβριο υπήρξε απάντηση από το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με τη νομοθεσία και τις περαιτέρω διευκρινίσεις που χρειάζεται. Κι αυτό ήταν μια επιτυχία. Τον Οκτώβριο του 2010, έρχεται εξαιρετικά επείγον έγγραφο από το υπουργείο, προς απάντηση της καταγγελίας της οικογένειας του Μπούμπη ενός σκύλου που πέθανε στο ΚΤΕΛ και πέραν από τη νομοθεσία και τα γραφειοκρατικά, αναγνωρίζει σαφώς ότι ένα ζώο δεν θα έπρεπε για κανένα λόγο να έχει τοποθετηθεί σαν αποσκευή στο χώρο των αποσκευών!

Πηγή: adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου