Πρόσφατα Νέα

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Την έξοδο από τα «βαρέα» βλέπουν 250.000 εργαζόμενοι

Στόχος είναι να παραμείνει στη λίστα μόνο το 10% του εργατικού δυναμικού

Αναδρομική ισχύ αναμένεται να έχουν οι αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα θίξουν περισσότερους από 250.000 εργαζόμενους .... Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «RealNews», η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να στηρίξει την κατηγοριοποίηση των επαγγελμάτων, ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με το ποιοι θα θιγούν από τις αλλαγές, καθώς η δραστική μείωση των εργαζομένων στα ΒΑΕ θα οδηγήσει σε μείωση του εργατικού κόστους για τις επιχειρήσεις, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Έτσι, οι υπεύθυνοι του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι εάν δεν υπάρξει αναδρομική εφαρμογή των αλλαγών, τότε οι νεοεισερχόμενοι εργαζόμενοι θα αντικαταστήσουν τους παλιούς, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από αυτούς να βρεθούν στην ανεργία.

Η μεγάλη ανατροπή που προβλέπεται στο Μνημόνιο αναμένεται να οδηγήσει στην έξοδο περισσότερους από 250.000 εργαζόμενους καθώς στόχος είναι να παραμείνει στη λίστα μόνο το 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας, από τους 700.000 εργαζόμενους που απασχολούνται υπό το καθεστώς των ΒΑΕ αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου