Πρόσφατα Νέα

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μυστήριο με κλοπή εκρηκτικής ύλης από ναρκαλιευτικά


Μια περίεργη κλοπή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικής ύλης και πυροκροτητών από δυο ναρκαλιευτικά πλοία απασχολεί την τελευταία εβδομάδα την Ελληνική Αστυνομία. Μια περίεργη κλοπή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικής ύλης και πυροκροτητών από δυο ναρκαλιευτικά πλοία απασχολεί την τελευταία εβδομάδα την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού άγνωστοι αφαίρεσαν από τα ναρκαλιευτικά «ΑΥΡΑ» και «ΑΗΔΩΝ», 4 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ και 20 πυροκροτητές (υλικά υπονομεύσεως)… Στην αρμόδιες υπηρεσίες σήμανε συναγερμός και στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν, από το Λιμενικό σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθησαν, χθες, ένας 29χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ιδιώτες ημεδαποί, ηλικίας 36 και 48 ετών, αντίστοιχα.

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 6 Απριλίου όταν είχε διαπιστωθεί σε τακτικό έλεγχο η αφαίρεση των συγκεκριμένων υλικών και αμέσως σήμανε συναγερμός. Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο η κλοπή να είχε να κάνει με μέλή ένοπλων οργανώσεων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο υπαξιωματικός αφαίρεσε τα εκρηκτικά το μεγαλύτερο μέρος των οποίων μετέφερε στην πατρική του οικία στον τόπο καταγωγής του. Μέρος των υλικών αυτών παρέδωσε, στη συνέχεια, σε συντοπίτη του. Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα υλικά αυτά.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, την αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Τέλος από τις έρευνες δεν προέκυψε σύνδεση με τρομοκρατικές πράξεις ή τρομοκρατικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου