Πρόσφατα Νέα

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πρόβα …τζενεράλε για στάση πληρωμών!


Τετραήμερη απεργία των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους - Πιθανό πρόβλημα στις πληρωμές νέων συνταξιούχων "Μίνι" στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου προοιωνίζεται η απόφαση των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να προχωρήσουν από σήμερα σε τετραήμερη απεργία έως και την Παρασκευή.

Πρακτικά, μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα θα καταστεί δυσχερής έως και αδύνατη η έκδοση εντολής πληρωμών και μεταβιβάσεων, με συνέπεια να μην μπορούν να πληρωθούν για το διάστημα αυτό, τόσο ιδιώτες και προμηθευτές που τους οφείλει το δημόσιο, όσο και οι επιχορηγούμενοι από τον κρατικό προϋπολογισμό φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όσον αφορά τις πληρωμές μισθών, συντάξεων και δώρων Πάσχα πάντως, δεν αναμένεται να ανακύψει πρόβλημα, καθώς η μισθοδοσία εκδόθηκε ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Αντίστοιχα δεν θα ανακύψει πρόβλημα και στην πληρωμή του δημοσίου χρέους, των τόκων κλπ.

Εξαίρεση αποτελούν ίσως μόνο κάποιοι νέοι συνταξιούχοι, που δεν έχουν πληρωθεί άλλη φορά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (αν πχ βγήκαν κατέθεσαν χαρτιά λόγω συνταξιοδότησης τον Ιανουάριο), των οποίων η πληρωμή θα καθυστερήσει αντίστοιχα κατά περίπου μία εβδομάδα.

Της κίνησης αυτής των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο προΐσταται η παράταξη της ΠΑΣΚΕ που, αν και πρόσκειται στην κυβέρνηση, αντιδρά στην προοπτική να καταργηθούν, συγχωνευθούν ή εκχωρηθούν σε άλλους φορείς, ορισμένες υπηρεσίες και διευθύνσεις που λειτουργούν επί δεκαετίες στο υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου