Πρόσφατα Νέα

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

«Πράσινα» δάνεια με χαμηλό επιτόκιο

Mάχη στα πράσινα δάνεια δίνουν πλέον οι τράπεζες, καθώς το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι αρκετά αυξηµένο, ενώ οι συνέργειες µε το κράτος εξασφαλίζουν τους τραπεζίτες ως προς την αποπληρωµή των οφειλών. Την ίδια στιγµή, τα νοικοκυριά αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την ποιότητα της κατοικίας τους, εξοικονοµώντας χρήµατα από το κόστος θέρµανσης και ηλεκτρικού ρεύµατος. Και αρκετά συχνά επιδιώκουν να αυξήσουν το εισόδηµά τους χρηµατοδοτώντας µέσω δανεισµού την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και πουλώντας στη συνέχεια το παραγόµενο ρεύµα..... Σύµφωνα µε τους τραπεζίτες, τα πράσινα δάνεια µαζί µε τα προϊόντα µεταφοράς υπολοίπου είναι αυτή τη στιγµή οι µόνες δύο κατηγορίες δανείων που περπατάνε στην αγορά, καθώςεκταµιεύονται ποσά και γίνονται αρκετές αιτήσεις. Μάλιστα, ακριβώς λόγω της σύµπραξης µε το κράτος αλλά και της οικονοµίας που κάνουν οι πελάτες, οι τραπεζίτες είναι πιο δεκτικοί στο να εγκρίνουν µεγάλο ποσοστό αιτήσεων.

∆εν είναι εξάλλουτυχαίο ότι το τελευταίο διάστηµα οι µεγαλύτερες τράπεζες έχουν φροντίσει να εντάξουν στην γκάµα των προϊόντωντους µια σειράαπό νέου τύπου πράσινα δάνεια, διαφηµίζοντας παράλληλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους καιστοχεύοντας σε νέες εκταµιεύσεις.

Ενδεικτικό του µεγάλου ενδιαφέροντος είναι ότι στο πρόγραµµα «Εξοικονοµώ κατ’ οίκον», το οποίο προσφέρει χαµηλότοκα δάνεια και επιδότηση για αναβάθµιση κατοικιών που χτίστηκαν πριν από το 1980, δόθηκε παράταση µέχριτις 16 Μαΐου λόγω αυξηµένου ενδιαφέροντος. Το εν λόγω πρόγραµµα τρέχει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής σε συνεργασίαµε πέντε µεγάλες τράπεζες. Ανεξάρτητα πάντως από το αν πρόκειται για σύµπραξη µε το κράτος ή αποκλειστική πρωτοβουλία των τραπεζών, αυτή τη στιγµή στην αγορά διατίθονται νέα δάνεια που αφορούν τόσο την ενεργειακή αναβάθµιση κατοικίας όσο και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστηµάτων.

Επιπλέον, µια σειρά από τράπεζες έχουν διευρύνει την γκάµα των πράσινωνδανείων προσφέροντας χρηµατοδότηση για επιπλέον δραστηριότητες, όπως για παράδειγµα την αγορά πράσινου αυτοκινήτου. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι τα χαµηλότερα επιτόκια καιοι προνοµιακοί όροι αποπληρωµής σε σχέση µε τα αντίστοιχα παραδοσιακάδάνεια της ίδιας κατηγορίας.

Τόσο στα καταναλωτικά όσο και στα επισκευαστικά δάνεια, οι πελάτες των τραπεζών πληρώνουν λιγότερα χρήµατα σε σχέση µε τα «παραδοσιακά» προϊόντα, ενώ µε το ποσό που θαεξοικονοµούν από την πράσινη επένδυσή τους θα µπορούν να καλύπτουν τη µηνιαία δόση τους.

ΠΗΓΗ: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου