Πρόσφατα Νέα

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Δε φτάνει που πεθαίνουμε, φέρετρο από καρυδιά γυρεύουμε


Λοιπόν όποιος τον ξαναπεί Γιωργάκη, θα τον πάρει και θα τον σηκώσει, γαμώ τα κόμπλεξ σας γαμώ, για Έλληνες. Ο Γιωργά… εεε… ο Τζέφ… εεε… ο Γιωργάρας είναι τεράστιος. Τέλος.... Έχω χεστεί από υπερηφάνεια, χώρια τα δάκρυα της συγκίνησης. Δεν είναι άνθρωπος ο πρωθυπουργός μας. Θεός είναι. Πώς τα καταφέρνει όλα τόσο καλά, κανείς δεν έχει καταλάβει.

Πριν από ένα χρόνο, μας γλίτωσε από την κατρακύλα, κάνοντας να σκάσουν οι εχθροί μας που περίμεναν να πτωχεύσουμε σαν χώρα. Πτωχεύσαμε σαν άνθρωποι, δεν έχει σημασία, κάποιων το αίμα έπρεπε να πει η γλυκιά πατρίδα για να σωθεί. Θα μπορούσε άλλος να χειριστεί την κατάσταση με τόσο θάρρος, τόση μαεστρία, τόση καπατσοσύνη; Κανείς.

Αργότερα, η Γερμανία τον βράβευσε για την καλύτερη πίπ… εεε… για τη δύναμη και την ειλικρίνειά του. Ως ένδειξη αναγνώρισης της καπατσοσύνης που λέγαμε. Αυτό είναι βρε παιδί μου. Όχι μόνο μας γλίτωσε από τα σκατά, προκάλεσε και το θαυμασμό της ισχυρής Γερμανίας. Και τη δική μας περηφάνια. Δε μας φτάνει που πεθαίνουμε, φέρετρο από καρυδιά γυρεύουμε. Τώρα βέβαια, αν είσαι καχύποπτος, αχάριστος και κομπλεξικός, θα πεις ότι η Γερμανία δε μας χρωστούσε κανένα βραβείο. Άλλα χρωστάει και κατά βάθος το βραβείο ήταν για να τον ευχαριστήσουν που δεν έχει αρχίδια να τα ζητήσει αυτά τα άλλα. Τι να σου πω. Με την κακία σου θα μείνεις.

Αλλά κι αν πιστεύεις αυτά τα αίσχη για εκείνη τη βράβευση, με την καινούργια θα αλλάξεις γνώμη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μοιράζει και βραβεία. Στους ισχυρούς πρωθυπουργούς, που πάνε κόντρα στα οργανωμένα συμφέροντα και εφαρμόζουν αυστηρά τον αντικαπνιστικό νόμο. Πουθενά δε βλέπεις τσιγάρο αναμμένο στην Ελλάδα. Ούτε στα σπίτια μας τολμούμε να τ’ ανάψουμε. Μη μας δει κάνα μάτι από απέναντι. Αγοράζω τον πανάκριβο, από τη φορολογία, καπνό μου (δε βλέπω την ώρα να πάω πάνω στα χωριά μου και να πάρω κάνα κιλό μπασμά από παραγωγό, να πιάσουν τόπο τα λεφτά μου) και τον κρύβω μέσα στο σακάκι, μη βγει κανείς και με καρφώσει. Είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα. Χάρη στον τσαμπουκά του γενναίου πρωθυπουργού μας.

Και θα έρθουν σε κάνα μήνα από τον οργανισμό να μας δώκουν το βραβείο. Να έρθουν να δούνε πόσο έπιασε η αυστηρότητα του Τζέφρυ. Και να φέρουν και εμβόλια, γιατί τα χρειαζόμαστε. Πολλά εμβόλια. Από αυτά που άμα δεν τα αγοράσεις, θα έρθει η γρίπη των χοίρων και θα σε τεζάρει πριν προλάβεις να κάνεις γκούχου.
Κι εκτός από αυτά τα χρήσιμα εμβόλια, ας φέρει αυτός ο αξιόπιστος οργανισμός και εμβόλια κατά του χεσίματος. Γιατί είπαμε. Έχουμε χεστεί από την περηφάνια κι είναι ντροπή να τους υποδεχτούμε χεσμένοι.

Νάντια Κατσαρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου