Πρόσφατα Νέα

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Στο δρόμο που χάραξε η Κερατέα… η Φυλή

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής ο ΧΥΤΑ της περιοχής κλείνει σε 2,5 χρόνια. Αν μέχρι τότε δεν βρεθεί λύση θα γίνει της… Κερατέας. Μετά την γνωστή πια σε όλους επιστολή του Δημάρχου Φυλής, Δημήτρη Μπουραϊμη προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ξεκαθάριζε πως δεν θα συνεχίσει να δέχεται επ’ άπειρον η χωματερή της περιοχής.... σκουπίδια άλλων δήμων, όπως για δεκαετίες συνέβαινε με τα Ανω Λιόσια, ακολούθησε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην μαραθώνια χθεσινοβραδινή συνεδρίαση που διήρκησε περισσότερες από 4 ώρες, μετά από εισήγηση του Δημάρχου, ελήφθη κατά πλειοψηφία η απόφαση να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής μέσα στα επόμενα δυόμισι με τρία χρόνια. Επίσης αποφασίστηκε να μην γίνει κανένα άλλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική και απορρίποντας τις μεθόδους της καύσης, της βιοξήρανσης και οποιασδήποτε άλλης μορφής και προκρίνοντας μόνον την ανακύκλωση.
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής κάλεσε τους δημάρχους της Αττικής να βρουν τρόπο να διαχειρίζονται μόνοι τους τα απορρίμματα των δήμων τους, προειδοποιώντας τους ότι έχουν μόλις δυόμισι χρόνια για να βρουν λύση.
Όπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης «εμείς χθες αποφασίσαμε το αυτονόητο. Να διαχειριζόμαστε μόνο τα σκουπίδια του Δήμου μας. Σε όσους τόσα χρόνια μας κατηγορούσαν ότι πληρωνόμασταν πολλά λεφτά για να δεχόμαστε τα σκουπίδια τους απαντάμε το εξής. Σας χαρίζουμε και τα λεφτά σας και τα σκουπίδια σας».

ΠΗΓΗ: fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου