Πρόσφατα Νέα

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Ντόλιου-εκπαιδευτικών


Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΟΛΜΕ

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν διοριστέοι και αδιόριστοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 να έχουν διοριστεί. Κάποιοι από αυτούς είναι διοριστέοι, έχοντας περάσει επιτυχώς από το ... γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ άλλοι δουλεύουν ως ωρομίσθιοι μέχρι και 24 μήνες και δηλώνουν ότι είχαν λάβει δέσμευση για τη μονιμοποίηση τους από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ Ηλία Παπαχατζή, την περασμένη χρονιά ενώ έγιναν περίπου 11.000 συνταξιοδοτήσεις, αντίστοιχα έγιναν μόλις 2.800 προσλήψεις εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που τα κενά στα σχολεία είναι τεράστια. Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι ενώ ακόμα και το Μνημόνιο εξαιρούσε την παιδεία από το πάγωμα των διορισμών, την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν διορίζονται.

Ισχυρίζονται, όμως, ότι το επιχείρημα αυτό κατέρρευσε όταν το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο αποφάσισε αναστολή του παγώματος προσλήψεων για όσους επιτυχόντες είχαν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα εντός του 2009. Το υπουργείο Παιδείας όμως και πάλι αρνείται να προχωρήσει στους διορισμούς καθώς υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένοι διορισμοί δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της εγκυκλίου, καθώς δεν είχαν παγώσει νομοθετικά ποτέ.

Τετραμελής επιτροπή των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο και του εξέθεσαν τα αιτήματα τους που αφορούν τον άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού το Σεπτέμβρη του 2010, τους μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στη δημόσια εκπαίδευση και καμία συγχώνευση-κλείσιμο σχολείων και καμία μείωση δαπανών για την παιδεία.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα ωστόσο δεν οδήγησε σε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς ο υφυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να επικοινωνήσει με το υπουργείο Παιδείας για να ενημερωθεί καλύτερα για το θέμα και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τη συντονιστική επιτροπή των διοριστέων-αδιόριστων εκπαιδευτικών ώστε να οριστεί και νέα συνάντηση.

Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις, καθώς όπως είπε θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.


ΠΗΓΗ newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου