Πρόσφατα Νέα

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Προθεσμία σε 32 για τις «προμήθειες» των υποβρυχίων

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν οι 32 εκ των 37 που κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι για την υπόθεση των "προμηθειών" για τα υποβρύχια τύπου 214, του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κλήσεις αφορούν στα κακουργήματα της απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τα πρόσωπα που καλούνται να λογοδοτήσουν προέκυψαν ως εμπλεκόμενα από τα στοιχεία της Εισαγγελίας και το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο διαβιβάστηκε στο Οικονομικό Τμήμα πριν από λίγες ημέρες.

Οι 37 που καλούνται ως ύποπτοι είναι κυρίως πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών που είχαν συσταθεί για την προμήθεια των υποβρυχίων, αλλά και ιδιώτες.

Και οι 37 φαίνεται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση από το 1998 -όταν αποφασίστηκε η προμήθεια των υποβρυχίων με απευθείας ανάθεση στις γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal και τα Ναυπηγεία Σκαραμάγκα- έως και το 2002, που έγιναν τροποποιήσεις των αρχικών συμβάσεων για αντισταθμιστικά οφέλη και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου