Πρόσφατα Νέα

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Ο Γιώργος θα ζητήσει debate με Σαμαρά!

Την ιδέα φέρεται να την έχει καταθέσει στον Γιώργο Παπανδρέου άνθρωπος του στενού περιβάλλοντός του. Ο Πρωθυπουργός μοιάζει να την αντιμετωπίζει θετικά, και αναζητείται απλώς το κατάλληλο timing για την εκδήλωσή της: Να ζητήσει δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, για την κατάσταση της οικονομίας και το «εθνικό σχέδιο» για το μέλλον, το οποίο πρεσβεύει κάθε πολιτικός αρχηγός.... Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμούν ότι από τη στιγμή που το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, θα εκταμιευτεί η 5η δόση, και η τρόικα θα συμφωνήσει στο Μνημόνιο ΙΙ, το οποίο θα εγγυηθεί τη χρηματοδότηση της Ελλάδας μέχρι και το 2014, η Κυβέρνηση θα έχει ξεπεράσει την πιο δύσκολη συγκυρία της θητείας της.

Τότε, θεωρούν ότι θα είναι η κατάλληλη στιγμή, για να ξεκινήσει η επιχείρηση ανάκαμψης. Με αιχμή του δόρατος τον Πρωθυπουργό, και στρατηγικό σχέδιο δυο πυλώνων: Απ’ τη μια των μεγάλων θεσμικών αλλαγών που θα προταθούν στο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου, για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Και απ’ την άλλη, της διλημματικής παρουσίασης του «εθνικού σχεδίου» για το μέλλον, όπως το αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο οδικό χάρτη της Νέας Δημοκρατίας.

Για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού, το debate κρίνεται απαραίτητο. Οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου περιμένουν ότι σε μια απευθείας αντιπαράθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αναδείξει τα οφέλη που θα έχει η χώρα από το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, υπερτονίζοντας την αμφισβήτηση του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ, όπως εκδηλώθηκε το τελευταίο διάστημα, με μπαράζ δημοσιευμάτων, αναλύσεων και δηλώσεων ξένων ηγετών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν απαραίτητο το debate των δυο πολιτικών αρχηγών, και για έναν άλλο λόγο: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν καταγράφουν απλώς μια ποσοτική υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ. Δείχνουν και μια σαφή βελτίωση των προσωπικών δεικτών του Αντώνη Σαμαρά, στη δημοφιλία και την πρωθυπουργική καταλληλότητα.

Θεωρούν λοιπόν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να επιδιώξει μια τηλεοπτική μονομαχία μαζί του, προκειμένου να βελτιώσει τα δικά του ποσοστά, ενόψει και μιας ενδεχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, το φθινόπωρο.

ΠΗΓΗ: statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου