Πρόσφατα Νέα

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πόλεμος των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ με τους Ζητάδες

Ελεύθεροι αφέθησαν το πρωί οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΕΛΤΑ υπό τις ευλογίες του εισαγγελέα και μ' ένα ''συγγνώμη λάθος'' του αττικάρχη. Ο δικαστικός λειτουργός που μελέτησε τα στοιχεία της υπόθεσης αποφάνθηκε ότι δε συνέτρεχαν λόγοι περαιτέρω κράτησης των αστυνομικών...
... Για τραμπουκισμούς "των αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ σε βάρος οδηγού λεωφορείου" όπως αναγραφόταν χαρακτηριστικά από τη μία πλευρά των ενάντιων, και για "απαθή στάση των αστυνομικών της ΖΗΤΑ στις επιθέσεις που δέχονταν αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ και της ΔΙΑΣ" όπως διατείνονταν η άλλη πλευρά του μετώπου.

Το αποτέλεσμα ήταν με εντολή του αρχηγού της Αστυνομίας μια ολόκληρη ομάδα ΔΕΛΤΑ να οδηγηθεί και να παραμείνει μέχρι και το πρωί στην Κρατική Ασφάλεια ως ύποπτοι βανδαλισμού κι απρόκλητης επίθεσης, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, έχοντας απέναντι τους ως βασικούς μάρτυρες και υποστηρικτές του οδηγού που καταγγέλλει τη σε βάρος του επίθεση από τους αστυνομικούς, δύο αστυνομικούς της ομάδας ΖΗΤΑ!

Η υπόθεση πάντως έχει μετατρέψει το Σώμα της αστυνομίας σε καζάνι που βράζει και καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι μετά την σχετική εξέλιξη, της απελευθέρωσης δηλαδή των αστυνομικών, απετράπη κύμα φυγής από τη ΔΕΛΤΑ και από ΔΙΑΣ συναδέλφων τους που δήλωναν αγανακτισμένοι από την χαρακτηριστική για το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί μέσα στο Σώμα τροπή των απίστευτων αυτών γεγονότων.

Όμως, όπως ενημερωνόμαστε το ζήτημα δεν περιορίζεται εκεί.

Οι επικεφαλής της ΔΕΛΤΑ επιφυλάσσονται εως τρεις ημέρες για να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος του διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας, ο οποίος στις τρεις τα ξημερώματα σύμφωνα με όσα τουλάχιστον υποστηρίζονται, αρνήθηκε να δεχτεί την υποβολή μηνύσεων των αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ κατά του οδηγού του λεωφορείου και των δύο αστυνομικών της ομάδα ΖΗΤΑ που καταθέτουν υπέρ του, το μεν πρώτο για ψευδή καταμήνυση και τους άλλους δύο για ψευδή κατάθεση. Πάντως μήνυση κατά του οδηγού για εξύβριση κατέθεσαν το μεσημέρι.

Συμφωνα με όσα κατήγγειλε στο Newsit ο οδηγός ενός απο τα δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς της ΑΕΚ απο τις Σέρρες στο ΟΑΚΑ για τον τελικό, αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι στη θέση του οδηγού και χτύπησαν τον ίδιο..


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου