Πρόσφατα Νέα

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Χρεώνουν τη βενζίνη για το delivery!

«Τα 50 λεπτά είναι το κόστος του να έρθει η παραγγελία σπίτι σας» ήταν η αποστομωτική απάντηση του πιτσαδόρου.... Είχα ακούσει πολλές φορές για ψιλά γράμματα στις τράπεζες, στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, στην υπογραφή συμβολαίων.

Δεν είχα ακούσει – ή σωστότερα δει –, ποτέ ψιλά γράμματα σε…πιτσαρία!

Να που είδα.

Τι ακριβώς συνέβη;

Χθες παρακολουθούσα με την παρέα μου ποδόσφαιρο κι επιλέξαμε να παραγγείλουμε πίτσα, από πιτσαρία που είχε προσφορές. Προφανώς η οικονομική μας κατάσταση δεν μας επιτρέπει περιττά έξοδα, οπότε επιλέξαμε ότι φθηνότερο υπήρχε.

Για να είμαστε σίγουροι μάλιστα, ρωτήσαμε πριν παραγγείλουμε, αν ισχύει η προσφορά και πόσο θα έπρεπε να πληρώσουμε.

«Η παραγγελία σας κοστίζει 14 ευρώ και 90 λεπτά» ήταν η απάντηση, χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση.

Όταν όμως οι πίτσες έφθασαν, μας ζήτησαν να πληρώσουμε 15,40. Η διαφορά δεν ήταν τεράστια, όμως θέλαμε να μάθουμε το γιατί.

«Τα 50 λεπτά είναι το κόστος του να έρθει η παραγγελία σπίτι σας» ήταν η αποστομωτική απάντηση του πιτσαδόρου.

Εμείς βέβαια δεν πιστεύαμε στ’ αυτιά μας, του πώς μπορεί να στοιχίζει 50 λεπτά η μεταφορά μιας πίτσας. Πιστέψαμε βέβαια στα μάτια μας, διότι τα 50 λεπτά, αναφέρονται ως κόστος και στην απόδειξη που σας στέλνω, σύμφωνα με την οποία 50 λεπτά στοιχίζει στο μηχανάκι να έρθει λόγω αυξήσεων στην τιμή της βενζίνης.

Μ’ ένα πρόχειρο υπολογισμό όμως, βρήκα πως αν ο πιτσαδόρος πηγαίνει μία μόνο παραγγελία τη φορά, απόστασης 2 χιλιομέτρων(που δε γίνεται ποτέ, αφού όλοι ξέρουμε πως οι παραγγελίες πηγαίνουν πολλές μαζί) και του στοιχίζει 50 λεπτά η μεταφορά, το μηχανάκι του καίει περίπου14 λίτρα τα 100 χιλιόμετρα.

Μα κι εγώ μηχανόβιος είμαι. Αν το μηχανάκι μου έκαιγε σαν τζιπ, δεν θα το είχα καν! Θα το είχα κάψει!

Εν πάσει περιπτώσει, θεωρώ πως η συγκεκριμένη πιτσαρία υπέπεσε σε «φάουλ» και νομίζω πως μας κοροϊδεύει. Δε λέω πως τα κόστη δεν έχουν ανέβει. Αλλά ας ήταν τουλάχιστον μαζί μας ειλικρινείς. Η ηθική δεν βλάπτει κι ούτε έβλαψε ποτέ κανέναν.

Περιττό να πω, ότι αυτά ήταν τα τελευταία χρήματα που πήρε η συγκεκριμένη πιτσαρία από μας.

Αλλά αυτή είναι η Ελλάδα. Δεν θα μάθουμε ποτέ.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου