Πρόσφατα Νέα

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Φθηνότερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια φέτος το καλοκαίρι

Τουλάχιστον 10% πιο φτηνά θα είναι φέτος το καλοκαίρι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετά τη «συμφωνία κυρίων», στην οποία κατέληξαν, χθες, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, με τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών..... Ο κ. Διαμαντίδης πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και ‘Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) και συμφώνησε μαζί τους ότι όποια μείωση γίνει στις κρατήσεις υπέρ τρίτων, που επιβαρύνουν το ακτοπλοϊκό εισιτήριο, θα περάσει αυτόματα στην τελική τιμή του εισιτηρίου και θα είναι προς όφελος των πολιτών.

Την πρωτοβουλία του υπουργού να προχωρήσει σε μείωση των μη ανταποδοτικών κρατήσεων υπέρ τρίτων, που επιβαρύνουν το ακτοπλοϊκό εισιτήριο, χαιρετίζει με σημερινή του ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Στό πλαίσιο αυτό και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργού, τα μέλη του ΣΕΕΝ επιφυλασσόμενα για την αυξητική πορεία του κόστους των καυσίμων, συμφώνησαν να αντικατοπτρίσουν την όποια μείωση των κρατήσεων στην τελική τιμή των εισιτηρίων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διαμαντίδης αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση του τέλους ΚΑΕΟ (Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων) που ανέρχεται στο 6,5%.

Αυτό που φαίνεται να καταργείται είναι τα λεμβουχικά και αχθοφορικά δικαιώματα (0,55-1,09 ευρώ ανάλογα με το λιμάνι) καθώς και το τέλος για διαφυγούσα εργασία που αφορά τα εισιτήρια για τα φορτηγά που πραγματοποιούν το ταξίδι Πειραιά – Κρήτη – Πειραιάς και ανέρχεται σε 4%-8% ανάλογα το λιμάνι. Επίσης, αναμένεται μείωση ως ένα ποσοστό των λιμενικών τελών.


tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου