Πρόσφατα Νέα

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ένταση των ελέγχων για αλκοόλ σε ανηλίκους ζητά ο ΣΓΚ Ρεθύμνου

«Να μη διατίθεται αλκοόλ σε ανηλίκους από οποιοδήποτε κατάστημα διασκέδασης ή άλλο και να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα σχετικά με την απαγόρευση σε μπαρ, καφέ -μπαρ, κλαμπ, μεζεδοπωλεία, σούπερ μάρκετ, περίπτερα, καταστήματα εστίασης», ζητάνε τα μέλη των Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων του..... Ρεθύμνου, μετά από συνάντηση που είχαν, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί και αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους και ήρθε στην επιφάνεια, εκ νέου, με το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Η ανησυχία, ο προβληματισμός αλλά και η αγωνία του συνόλου σχεδόν των γονέων στο Ρέθυμνο, δεν σταμάτησε στο θρήνο για τον άδικο χαμό της νεαρής κοπέλας το Μεγάλο Σάββατο από οξεία δηλητηρίαση λόγω αλκοόλ στο αίμα. Ήδη έχει ξεκινήσει κινητοποίηση αρχών, αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικής κοινότητας και συλλόγων γονέων, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό πως η ευθύνη βαρύνει όλους, σε συνάρτηση με τα μέτρα και τους νόμους για την προστασία των ανηλίκων που πρέπει να εφαρμόζονται πιστά. Η κινητοποίηση αφορά την ενημέρωση για τις επιπτώσεις από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αλλά και ποιές είναι οι υποχρεώσεις και ευθύνες όσων επιτρέπουν την είσοδο ανηλίκων σε κέντρα διασκέδασης, χωρίς τη συνοδεία ενηλίκων, ή πώλησης ποτών σε έφηβους.

Οι Σύλλογοι Γονέων Κηδεμόνων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου από παρελθόντα χρόνο (21-1-2009) είχαν εκφράσει την ανησυχία τους, για το ότι δεν υφίσταται συνεπής και συνεχής εφαρμογή των νόμων που αφορούν τη χρήση του αλκοόλ από ανηλίκους και την είσοδό τους σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Οι γονείς ζητούν: «Να διασφαλίζεται η υποχρέωση κάθε καταστηματάρχη να ζητά επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας στην είσοδο, να επιβάλλονται σε κάθε περίπτωση οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος σε συνάρτηση με την εκδίκαση σε σύντομο χρόνο από την τέλεση του αδικήματος και χωρίς εξαίρεση οι υποθέσεις παράβασης του νόμου, όσον αφορά στα καταστήματα που διαθέτουν αλκοόλ σε ανήλικους».


tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου