Πρόσφατα Νέα

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Βρες θέση πάρκινγκ με ένα … SMS!

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ήδη σε δύο Δήμους της περιφέρειας και σύντομα θα το δούμε και στην Αττική.

Πρόκειται για το πρόγραμμα mobiPARK του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου που εφαρμόζεται στους δήμους Αγρινίου και Πύργου. Πολύ σύντομα, δε, το σύστημα αυτό θα εγκατασταθεί στους δήμους Καρπενησίου και Βουλιαγμένης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχετικός διαγωνισμός στο Μαρούσι.... Η κοινοπραξία των «Ασύρματες Επικοινωνίες ΕΠΕ» και Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου εφαρμόζουν εδώ και καιρό ένα πρωτότυπο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το mobiPARK, στους δήμους Αγρινίου και Πύργου.

Πολύ σύντομα, δε, το σύστημα αυτό θα εγκατασταθεί στους δήμους Καρπενησίου και Βουλιαγμένης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχετικός διαγωνισμός στο Μαρούσι.

To mobiPARK, είναι το πρώτο πανελλαδικό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με χρήση κινητού τηλεφώνου (μηνυμάτων SMS) που σχεδιάστηκε εξολοκλήρου από το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του ΕΜΠ.

Είναι μια πρωτότυπη εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να εκμεταλλευτούν τη συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου και να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Στις πόλεις που ήδη εφαρμόζεται οι χρήστες του mobiPARK πληρώνουν φθηνότερα τέλη στάθμευσης αφού η χρέωση γίνεται ανά λεπτό και όχι ανά ώρα.

ΠΗΓΗ : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου