Πρόσφατα Νέα

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Παραβίασε το ιατρικό απόρρητο στο Facebook!

Η απερίσκεπτη κίνησή της να «ανεβάσει» στο Facebook προσωπικά δεδομένα ασθενούς της, κόστισε σε μια γιατρό τη δουλειά της – πιθανότατα και τη φήμη της.

Αν και το όνομα του ασθενούς δεν αναφέρθηκε, οι πληροφορίες που γράφτηκαν ήταν τόσο συγκεκριμένες, ώστε ο ασθενής να «φωτογραφίζεται», απεφάνθη το συμβούλιο.... Το Westerly Hospital στο Ρόουντ Άιλαντ απέλυσε τη Δρ. Αλεξάντρα Θραν πέρυσι, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα επικυρώθηκε η απόφαση του συμβουλίου του νοσοκομείου και η γιατρός κρίθηκε «ένοχη για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά».

Όπως ακριβώς άλλοι επαγγελματίες με στρεσογόνες δουλειές, έτσι και η Δρ. Θραν αποφάσισε να μπει στο προφίλ της μετά από μια «μεγάλη» μέρα.

Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών είναι εξαιρετικά σημαντικά. Αν και το συμβούλιο αναγνώρισε ότι η γιατρός δεν είχε αποκαλύψει το όνομα του ασθενούς, έκρινε ότι έδωσε αρκετές λεπτομέρειες για τα τραύματά του, ώστε όποιος το διάβαζε θα μπορούσε να μαντέψει για ποιον επρόκειτο.

Η γιατρός έσβησε το λογαριασμό της στο Facebook, μόλις ξεκίνησε αυτή η αντιπαράθεση, όμως ήταν πλέον αργά. Είχε απολυθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Boston Globe», το συμβούλιο επανήλθε, επιβάλλοντάς της πρόστιμο 500 δολαρίων, για τα δικαστικά έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου