Πρόσφατα Νέα

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Εδώ ο κόσμος καίγεται και μερικοί …χτενίζονται

Γράφει η Ευγενία Ηλιοπούλου

Οι γιορτές τελειώσανε και τώρα ο κάθε κατεργάρης πάει στο πάγκο του. Εμείς επιστρέφουμε από τα πάτρια εδάφη και περιμένουμε .Εκεί ,στις υπηρεσίες μας, με αυξημένο το ...

άγχος για το τι μας περιμένει αύριο, ξέρουμε ότι τα νέα δεν θα είναι ευχάριστα για μας. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχτεί ,για πολλοστή φορά, τους τρις μάγους από το ΔΝΤ που αντί να της φέρουν δώρα της ετοιμάζουν καψώνια. .Την βάζουν στην μέγγενη και την στραγγίζουν. Επαναλαμβάνεται ο κανόνας ότι την κρίση θα την πληρώσει ο μικρομεσαίος και όχι ο μεγάλο εισοδηματίας. Ο πρωθυπουργός μας ετοιμάζεται για ασφυκτικά ,για τον λαό, οικονομικά μέτρα και ένα καινούργιο ανασχηματισμό. Το παθαίνει αυτό όποτε επισκέπτεται κάποιο νησί. Πολλές καρέκλες τρίζουν και η αναποτελεσματικότητα στην εφαρμογή κάποιων μέτρων (κλειστά επαγγέλματα,) είναι φανερή σε όλα τα επίπεδα.. Το μέτωπο της Κερατέας πήρε μία προσωρινή αναβολή αλλά λύση δεν βρέθηκε.

Γύρω μας ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά. Στην Ιαπωνία τόνους ραδιενέργεια ξέφυγαν από τη Φουκουσίμα. Οι γειτονικές χώρες της ,μετράνε και ξαναμετράνε ποιες είναι οι πραγματικές παράπλευρες απώλειες του πυρηνικού εφιάλτη. Δίπλα μας οι αραβικές χώρες επαναστατούν η μία πίσω από την άλλη. Η νευρικότητα στην αγορά του πετρελαίου εξωτερικεύεται ανεβοκατεβάζοντας τις τιμές ανάλογα με τις επιτυχίες των επαναστατών .

Εδώ ο κόσμος καίγεται και μερικοί χτενίζονται !Δεν πρέπει να κλαφτούμε. Υπάρχουν κάποιοι που μεριμνούν για την ψυχαγωγία μας. Μέσα σε όλο αυτό το χάλι μας ,το μαύρο ,έχουμε τα κανάλια μας να μας πρήζουν με λεπτομέρειες για τα έξοδα, τους καλεσμένους και το κόστος της τούρτας γάμου του Πρίγκιπα William και της Kate.Τι με νοιάζουν όλα αυτά τα φρού φρου και αρώματα; Σάμπως εγώ παντρεύομαι; Για τι τόση πρεμούρα για κάτι που δεν μας αφορά άμεσα. Δεν δικαιολογώ ,με τίποτα, τις χαρές και τα πανηγύρια . Λένε ότι θα “τραβήξει τα βλέμματα” 2 δις. ανθρώπων. Όταν πεινάς και δεν έχεις που να κοιμηθείς οι γάμοι θα σε ταΐσουν; Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή και δεν δέχομαι να με παραμυθιάσουνε. Είναι μία σημαντική στιγμή, για ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων .Σέβομαι την προσωπική τους χαρά και ευτυχία αλλά δεν με αφορά! Αηδιάζω με την εμπορευματοποίηση ενός τόσο προσωπικού γεγονότος. Δεν με αγγίζουν τα πολύωρα ρεπορτάζ και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα ντυθεί η νύφη και τι θα φάει ο γαμπρός. Με ενδιαφέρει όμως ότι ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας θα πληρώσει εξοργιστικά ποσά για μία χλιδή την οποίαν δεν την θέλει και ούτε την ζει. Οικονομική κρίση περνάει και αυτό το μεγάλο νησί και η αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων για να την αποφύγει είναι ορατή και στους τυφλούς. Για τι άλλωστε μαζεύτηκαν κάπου πεντακόσιες χιλιάδες Εγγλέζοι για να φωνάξουνε κατά του Κάμερον, που σχεδιάζει να εφαρμόσει λιτότητα ;Είναι η Αγγλία για γιορτές και πανηγύρια;. Οι γάμοι τους έλειπαν!.

enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου