Πρόσφατα Νέα

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πολυτέλεια… και το φαγητό!


Παρελθόν αποτελούν για τέσσερις στους πέντε Έλληνες τα καινούργια ρούχα και παπούτσια, οι νυχτερινές έξοδοι, καθώς και τα ταξίδια … αναψυχής. «Χτυπημένοι» από απανωτά μέτρα λιτότητας της χώρας μας «σφίγγουν γερά το ζωνάρι» σε πολλούς τομείς, ακόμα και στην κατανάλωση κρέατος και ψαριού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρίας «Interview»..... Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», από τη συγκεκριμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 500 ατόμων πανελλαδικά προκύπτει ότι το 79% των Ελλήνων βγαίνει για διασκέδαση λιγότερο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ μόλις το 4% υποστηρίζει ότι διασκεδάζει πιο συχνά.

Αντίστοιχα, το 77% ψωνίζει λιγότερο απ’ ότι ψώνιζε πέρυσι και μόνο το 1% των ερωτηθέντων ξοδεύει περισσότερα χρήματα στην ένδυση και την υπόδηση. Εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα της έρευνας για το γυναικείο πληθυσμό, καθώς το 87% (!) εξ αυτών υποστηρίζει ότι επισκέπτεται λιγότερο τα εμπορικά καταστήματα.
Όσον αφορά τα ταξίδια και τις εκδρομές, οι Έλληνες, σε ποσοστό 75% τα έχουν περιορίσει σημαντικά σε σχέση με το 2010. Το 21% των ερωτηθέντων απαντά πως ταξιδεύει το ίδιο με πέρυσι, ενώ μόνο ένα 4% δηλώνει ότι πηγαίνει συχνότερα εκδρομές.

Την ίδια ώρα, η τιμή της βενζίνης που έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα-ρεκόρ, έκανε τους Έλληνες να περιμένουν στις στάσεις λεωφορείων, αφήνοντας τα σπίτια τους. Έτσι, το 65% χρησιμοποιεί λιγότερο το Ι.Χ. στις καθημερινές του μετακινήσεις, με μόλις το 3% να δηλώνει ότι πιάνει το τιμόνι πιο συχνά συγκριτικά με ένα χρόνο πριν. Μαχαίρι βάζουν, όμως και σε πρώτες ανάγκες, όπως είναι η κατανάλωση κρέατος και ψαριού.

Το 34% των ερωτηθέντων καταναλώνει πιο σπάνια κρέας και το 6% υποστηρίζει ότι τρώει περισσότερο κρέας σε σχέση με πέρυσι. Αντίστοιχα, το 33% μαγειρεύει ψάρι για το καθημερινό τραπέζι με μικρότερη συχνότητα απ’ ότι το 2010.

Θύμα των «πετσοκομμένων» εισοδημάτων είναι και τα τσιγάρα, οι υψηλές τιμές των οποίων –αποτέλεσμα της υπέρμετρης φορολόγησης- τα έχουν καταστήσει απαγορευτικά για πολλούς θεριακλήδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 38% του δείγματος της έρευνας καπνίζει λιγότερο συγκριτικά με πέρυσι.




http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2011/04/autotroktiko_154201_4.jpeg.pagespeed.ce.TOvFmaGpww.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου