Πρόσφατα Νέα

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη


Η συμπρωτεύουσα θα δώσει και φέτος το «παρών» στον εορτασμό

Στην πλατεία Αριστοτέλους και στην οδό Εγνατία, θα πραγματοποιηθούν τα δύο συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Κυριακής.... Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, θα ακολουθήσει πορεία, και το συλλαλητήριο θα ολοκληρωθεί με τις καθιερωμένες καταθέσεις στεφανιών, στο μνημείο των νεκρών καπνεργατών.

Λίγο νωρίτερα, στις 10 το πρωί διοργανώνεται το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, είπε ότι η ανεργία στην πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα σε ένα μόλις μήνα (Δεκέμβριος 2010 - Ιανουάριος 2011) αυξήθηκε κατά 0,70%, ενώ το 17% των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη έκλεισαν.

Όπως επισήμανε στους ανέργους θα πρέπει να προστεθεί και ένα ποσοστό 14% «φτωχών εργαζομένων», οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες, ενώ χαρακτήρισε αδιέξοδη την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ newsbast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου