Πρόσφατα Νέα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

«Καταγγελία στην πολεοδομία Θεσσαλονίκης..»

Τα σκάνδαλα που βγήκαν για την εκμετάλλευση του αριστερού τμήματος του Σιδηροδρομικού επιβατικού σταθμού Θεσσαλονίκης από την εταιρία TRAINSPOT σε συνεργασία με τα Διευθυντικά στελέχη της ΓΑΙΑΟΣΕ και του ΟΣΕ δεν είναι… το μόνο εγκληματικό κομμάτι της υπόθεσης. Η μεγαλύτερη εγκληματική ενέργεια σε αυτήν την υπόθεση είναι πως η εταιρία προκειμένου να κάνει εμπορικότερους τους χώρους της δεν υπολόγισε την ασφάλεια του κτιρίου και έτσι γκρέμισε τοιχία, κολόνες, αλλά και ότι την ενοχλούσε. Επιπλέον πρόσθεσε πατάρι(κάτι που ήθελε ειδική άδεια αύξησης δόμησης που ποτέ όμως δεν έβγαλε) σε ένα κτίριο που έχει εξαίρεση από κατεδάφιση και γνωρίζοντας για τις ρωγμές που υπάρχουν στα πατώματα και στα υπόγεια και οι οποίες υποστυλώθηκαν με πρόχειρες σιδεριές που είναι εμφανή αν κάποιος κατέβει στα υπόγεια τους. Για την κατάσταση αυτή φυσικά και ευθύνεται και ο ΟΣΕ μιας και οι μηχανικοί του γνώριζαν πολύ καλά όλα αυτά για την επικινδυνότητα του κτιρίου αλλά κανένας δεν τολμούσε να μιλήσει υπό την απειλή της μετακίνησης του. Κανένας όμως μηχανικός του ΟΣΕ όπως όριζε η αρχική σύμβαση αφού επρόκειτο για κτίριο δημοσίου δεν δέχτηκε να υπογράψει ως επιβλέπον ξέροντας όλοι την ευθύνη που θα είχαν και έτσι η TRAINSPOT λειτούργησε ανεξέλεγκτα. Μίας και η ίδια η TRAINSPOT δεν θα είχε ουσιαστικές ευθύνες αφού τις άδειες της έβγαλε η ΓΑΙΑΟΣΕ (παρότι στη σύμβαση τους ήταν ξεκάθαρο πως οι άδειες έπρεπε να εκδοθούν από την TRAINSPOT) για λογαριασμό της ούτω σώστε να μην υπάρχει ευθύνη από πλευράς TRAINSPOT, όπως καταλαβαίνεται είναι μια υπόθεση που λες «εδώ υπεύθυνος εκεί υπεύθυνος που είναι τελικά ο υπεύθυνος; και η απάντηση πουθενά!!!!!!!!»

Ευθύνη όμως έχει και η Πολεοδομία γιατί η άδεια που έβγαλαν παρότι ήταν για εσωτερικές διαρρυθμίσεις αυτοί φρόντισαν να γκρεμίσουν όλα σχεδόν τα εξωτερικά τοιχία και να κάνουν τα παράθυρα πόρτες (αυτό υποδεικνύετε βλέποντας κανείς μια φωτογραφία του πριν και του μετά ) χωρίς κανείς να τους ελέγξει. Οι δε συμπληρωματικές άδειε

ς τις οποίες αναγκάστηκαν να βγάλουν προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις βρωμιές τους να τονισθεί ότι τις βγάλανε 31-12 όπου όλοι σχεδόν οι υπάλληλοι τις Πολεοδομίας ήταν σε άδεια και έτσι ήταν πολύ βολικό όλα τα συμπληρωματικά χαρτιά να υπογραφούν από μια Κυρία υπάλληλο τυχαίο??? δεν νομίζω!!!!!

Και τέλος πάμε στην ευθύνη του Δήμου. Παρακαλώ πολύ μιας και η Πολεοδομία ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τόσο ο κ. Αγγούρας Αντινομάρχης Πολεοδομίας όσο και ο κ.Παπαιωάννου Διευθυντής της Πολεοδομίας τότε ήταν γνώστες του πράγματος γιατί τόσο στα Goody’s (Φώλιας) όσο και ο Τερκενλής (Σαββίδης) είχαν γνωστούς Υπουργούς αλλά και Νομάρχες της τότε εποχής, να ελέγξετε τη στατικότητα και να φροντίσετε για την ασφάλεια του κτιρίου ώστε να μην χρειαστεί σε έναν σεισμό να ψάχνουμε τους υπεύθυνους όταν θα έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές μιας και δεν πρόκειται να βρούμε ποτέ τους υπεύθυνους σε ένα καλά στημένο κόλπο . Και σας τονίζω πως τώρα που ξέρετε είστε πλέον και εσείς υπεύθυνοι σε περίπτωση που δεν κάνετε τίποτα.»

ΠΗΓΗ: trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου