Πρόσφατα Νέα

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

«Θα τη σκαπουλάρουμε»

Συνέντευξη του Σεραφείμ Φυντανίδη

Κόντρα στην κατάθλιψη που έχει σκεπάσει όλη τη χώρα, ο Σεραφείμ Φυντανίδης αρνείται να απογοητευθεί και αντιμετωπίζει την παρούσα συγκυρία με ελπίδα και πείσμα.
..... «Σε σχέση με αυτά που έχει περάσει ο τόπος, αυτά που περνάμε σήμερα δεν είναι σοβαρά. Έχετε αναλογιστεί ότι πενήντα χρόνια πολεμούσαμε; Μετρήστε, Α’ Παγκόσμιιος Πόλεμος, Βαλκανικοί του 1912 και ’13, Μεγάλη Ιδέα και Μικρασιατική Καταστροφή…» λέει ο Σ. Φυντανίδης σε συνέντευξή του στο «Παρόν».

Θεωρεί ότι «ποιοτικά έχουμε πιάσει πάτο» και τονίζει ότι «το θέμα είναι να μάθουμε να ψηφίζουμε. Η Ελλάδα, κακά τα ψέματα, τα τελευταία τριάντα χρόνια έζησε μια οικονομική εικονική πραγματικότητα. […] Αυτός ο λαός ο οικονομημένος φοβάται να μην πεινάσει ξανά και σκέφτεται να διατηρήσει αυτά που έχει. Γι’ αυτό και δεν νομίζω ότι θα ζήσουμε αυτά που περνά ο αραβικός κόσμος».

Ο Σ. Φυντανίδης πιστεύει ότι το λάιφ στάιλ έκανε κακό στον Έλληνα. «Πέσαμε στη μάσα επειδή ήμαστε πεινασμένοι», λέει. «Είμαστε πρώτοι σε παχυσαρκία, πρώτοι στο κάπνισμα, πρώτοι στα τροχαία, πρώτοι στο αλκοόλ, πρώτοι στο χαβαλέ […] Ίσως αυτή η κρίση διορθώσει λίγο τα πράγματα».

Μιλώντας για την εκπομπή του, «Οι παρέες γράφουν ιστορία», ο Σ. Φυντανίδης εκφράζει και ο ίδιος έκπληξη για τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει. «Κάνω κάτι νούμερα που ούτε εγώ ο ίδιος δεν το πιστεύω. 12%! Κυριακή στη ΝΕΤ και όμως ο κόσμος μας παρακολουθεί» λέει, ενώ δηλώνει αντίθετος σε συρρίκνωση της ΕΡΤ.

Καταγγέλλει ότι ο Έλληνας «δεν ξέρει ιστορία», αλλά πιστεύει ότι η Ελλάδα θα [τη σκαπουλάρει». Όπως σημειώνει ο ίδιος, «εδώ τη σκαπουλάραμε ως έθνος με 440 χρόνια σκλαβιά».


ΠΗΓΗ newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου