Πρόσφατα Νέα

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΤΑΛΕΙΑ

Ημερίδα με στόχο την αξιοποίηση του παραγόμενου νερού στην Ψυττάλεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθεί νερό και να ωφεληθούν οικονομικά όχι μόνο οι δήμοι της Β Πειραιώς και της Δυτικής Αθήνας, αλλά και ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το νερό που θα προέρχεται από το βιολογικό καθαρισμό θα πηγαίνει στους δήμους που θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για πότισμα του πράσινου, των γηπέδων, των νεκροταφείων, των δενδροστοιχιών και των πλατειών.

Επίσης το νερό αυτό θα χρησιμοποιείται από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, τις βιομηχανίες της περιοχής, τον ΟΛΠ και τους φορείς , για την άρδευση του όρους Αιγάλεω , μία έκταση 73.000 στρεμμάτων που στο μεγαλύτερο τμήμα του στερείται βλάστησης καθώς και από τα δίκτυα πυρόσβεσης.

Η ΕΥΔΑΠ αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή του δικτύου στις περιοχές που είναι πεπαλαιωμένο και με αυτό να τροφοδοτήσει με το επαναχρησιμοποιούμενο καθαρό νερό από τα λύματα της Ψυττάλειας τους δήμους για τις περισσότερες χρήσεις πλην των κηπευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου