Πρόσφατα Νέα

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Παίρνει διαστάσεις η κόντρα ΛΑ.Ο.Σ.-ΝΔ για τα υποβρύχια

ΔΕΙΤΕ: Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων

Η κόντρα μεταξύ του ΛΑ.Ο.Σ. και της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται αμείωτη, αυτή τη φορά με αφορμή την προανακριτική για τα υποβρύχια. Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η καταγγελία του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή για δήθεν γαλαζοπράσινο σκάνδαλο..... Όπως αναφέρει το antinews.gr η απάντηση ήλθε άμεσα από τον πρώην Υπουργός Άμυνας επί ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκη ο οποίος αποκάλυψε ότι σε συνομιλία που είχε μαζί του ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. του ζήτησε να παραλάβει τα υποβρύχια.

«Στο όνομα του λαϊκισμού ξεχνά ο κ. Καρατζαφέρης ότι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. μου κατέθεταν ερωτήσεις, γιατί δεν παρέλαβα τα υποβρύχια… και να παραγγείλω και τορπίλες» είπε ο κ. Μειμαράκης αποκαλύπτοντας ότι «ο κ. Καρατζαφέρης ήρθε στο πεντάγωνο ως αρχηγός κόμματος και μου είπε να παραλάβω τα υποβρύχια»…

O Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέμεινε στην πρόταση που εξαρχής είχε κάνει η ΝΔ, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και εξεταστικής για όλους τους υπόλοιπους υπουργούς, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση.

Το βαρελότο έσκασε και για μια ακόμα φορά ανατινάχθηκε και η αξιοπιστία του Γ. Καρατζαφέρη. Βουλευτές της ΝΔ διερωτώνται ύστερα από τα σημερινά «μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν σαν ΛΑγΟΣ»;

«Δεν είναι δυνατόν να ζητείται προανακριτική για όλους, όταν επί ΝΔ ούτε υπογράψαμε συμβάσεις, ούτε παρέλαβα το υποβρύχιο, ούτε δέχθηκα να δω όλους αυτούς της κατασκευάστριας εταιρείας», τόνισε.
Ο πρώην υπουργός σημείωσε ακόμα ότι η ίδια η δικογραφία προσδιορίζει με διαφορετικό τρόπο τις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου και τις «τυχόν ευθύνες μελών κυβερνήσεων».

Συνέχισε, λέγοντας για τον ισχυρισμό της γερμανικής δικογραφίας ότι δόθηκαν μίζες το 2007, ότι από τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι αυτά δόθηκαν σε αυτούς που συνέταξαν και προώθησαν τη σύμβαση: Αν είχα παραλάβει τα υποβρύχια, πώς θα υποστηρίζαμε σήμερα ότι υπάρχει σκάνδαλο και ότι χρειάζεται διερεύνηση πρώτα για τα πραγματικά περιστατικά μέσω εξεταστικής και στη συνέχεια για τα πρόσωπα, όπως απαιτείται για την προκαταρκτική; Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός είπε, ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του με καθαρό κεφάλι και ζήτησε να εξεταστεί από εξεταστική επιτροπή, «προκειμένου να φανεί ποιοι είναι οι συκοφάντες».
ΠΗΓΗ newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου