Πρόσφατα Νέα

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Επιθέσεις κουκουλοφόρων στο μετρό

Συνεχίζονται τα φαινόμενα δολιοφθοράς εξοπλισμού στους σταθμούς του μετρό, με τους υπεύθυνους να παραμένουν απλοί παρατηρητές. Δύο παρόμοιες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εντός της εβδομάδας σε σταθμούς του μετρό, που αναμένεται να κοστίσουν στην εταιρεία 80.000 ευρώ.... Λίγο μετά τις 4 χθες το απόγευμα της Τρίτης, ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στον σταθμό του μετρό «Συγγρού – Φιξ» προκαλώντας φθορές στα εκδοτήρια εισιτηρίων και στα ακυρωτικά μηχανήματα. Χρησιμοποιώντας βαριοπούλες, οι δράστες, εκτός από τον εξοπλισμό του σταθμού, έσπασαν ένα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και τον θάλαμο του σταθμάρχη.

Νωρίτερα, στις 11.45 το πρωί, άλλη μία ομάδα δέκα ατόμων περίπου εισέβαλε στον σταθμό του μετρό «Χολαργός» προκαλώντας επίσης ζημιές, μικρότερης έκτασης, σε εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή», εκπρόσωποι της ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας) δήλωσαν ότι η μορφή των επιθέσεων και στους δύο σταθμούς ήταν πανομοιότυπη, ενώ επεσήμαναν ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ούτε διακοπή της λειτουργίας του δικτύου. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει το πότε θα επιδιορθωθούν οι ζημιές που σημειώθηκαν.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι η εταιρεία δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό για τη συντήρηση – επιδιόρθωση των μηχανημάτων, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα (συντήρησης εξοπλισμού) που μετρούσε επτά εργαζομένους καταργήθηκε προ διμήνου.

Με αποτέλεσμα, όπου έχουν σημειωθεί ζημιές, να καθυστερεί σημαντικά η επιδιόρθωση των εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων, η οποία γίνεται από μόλις δύο υπαλλήλους. Οι πέντε εκ των επτά απασχολουμένων σε αυτό το τμήμα ήταν συμβασιούχοι και οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν.

Στο μεταξύ, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε προκήρυξη διαγωνισμού ώστε να ανατεθεί σε ιδιώτη η συντήρηση του εν λόγω εξοπλισμού. Η σύμβαση με την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο αναμένεται, σύμφωνα με κύκλους της ΑΜΕΛ, να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα.

Βανδαλισμοί στο Μοναστηράκι

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του σταθμού στο «Μοναστηράκι», όπου η πλειονότητα των ακυρωτικών μηχανημάτων είναι εκτός λειτουργίας, ενώ δεν είναι σε θέση να εκδίδουν εισιτήρια ούτε τα εκδοτικά μηχανήματα.

Στον συγκεκριμένο, ιδιαίτερα πολυσύχναστο σταθμό (εξυπηρετεί και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο) υπάρχουν υπάλληλοι της εταιρείας που εκδίδουν εισιτήρια μόνο κατά τις ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών που δεν έχουν προμηθευθεί εκ των προτέρων εισιτήρια και θέλουν να μετακινηθούν εκτός ωρών αιχμής.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου