Πρόσφατα Νέα

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Υποβρύχιος πόλεμος


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα Μεϊμαράκη-Καρατζαφέρη, για την υπόθεση των υποβρυχίων. Αγωγή προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Οι "παλιάνθρωποι" και οι "νονοί".... Κάθε όριο ξεπέρασαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρώην υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι οποίοι αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς.
Αιτία, οι αιχμές Μεϊμαράκη για τη στάση του Γ. Καρατζαφέρη σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων. Ο βουλευτής έκανε λόγο για "λαμόγια" και "νονούς" και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για "παλιάνθρωπους" και "πόλεμο λάσπης".
Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (28/04) στη Βουλή, κατά την συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και την παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον Γιώργο Καρατζαφέρη, μετά την πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ για κατάθεση από κοινού με την ΝΔ πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες όλων των υπουργών Αμυνας των τελευταίων ετών, καθώς και των μελών του ΚΥΣΕΑ που έλαβαν την απόφαση επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας αντέδρασε έντονα από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον κ. Καρατζαφέρη ότι τον επισκέφθηκε στο γραφείο όταν ήταν υπουργός και του ζήτησε να προχωρήσει στην παραλαβή του υποβρυχίου "Παπανικολής". Πρόσθεσε, δε, πως τέσσερις βουλευτές του ΛΑΟΣ με ερωτήσεις τους στη Βουλή τον εγκαλούσαν ότι έχει καθυστερήσει την παραλαβή.
Μιλώντας την Παρασκευή (29/04) στον REAL FM, ο κ. Καρατζαφέρης προανήγγειλε αγωγή κατά του κ. Μειμαράκη για τα λεγόμενα του:
"Του Μειμαράκη δε θα του περάσει αυτή τη φορά. Θα απολογηθεί όσο και να εκλιπαρεί αυτή τη φορά, να το ξέρετε. Γι’ αυτό θα πάρει την αγωγή του θα πληρώσει γι’ αυτά γιατί είναι παλιάνθρωπος, θα πληρώσει. Μέσα στη Βουλή, 200 φορές τον προκάλεσα γιατί δεν είπε τέτοιο πράγμα(για τα περί νονούς και υπόκοσμο). Και τον καλώ δημόσια όποιο στοιχείο έχει να το βγάλει".
Απαντώντας στον ίδιο σταθμό ο κ. Μεϊμαράκης πέρασε στην αντεπίθεση:
"Δεν μπορεί το περιθώριο, οι νονοί, τα λαμόγια να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή, να λέμε ότι είναι σάπια και να μην τους αντιμετωπίζουμε γιατί δήθεν θα ρίξουμε το δικό μας επίπεδο. Σκέφτηκα ότι, αν αυτό που θα συνοδευτεί κι από τις ερωτήσεις μπορέσει να δείξει στον Έλληνα πολίτη και να του δημιουργήσει έστω την καχυποψία και το ρόλο του αρχηγού κόμματος ο οποίος περιφέρεται στα κανάλια και έχει δυσανάλογη απήχηση κι αντίληψη κι επηρεάζει συμβάσεις και εξελίξεις και τελικά μείνουμε στο μόνο ότι όποιος υπογράφει έχει την ευθύνη...Παρέβην τις αρχές μου κι έκανα κάτι το οποίο δεν θα το έκανα και δεν θα το ξανακάνω."
Το τελευταίο επεισόδιο φαίνεται να ρίχνει οριστικά τις γέφυρες μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ, καθώς ο καυγάς στη γαλάζια πολυκατοικία έχει ανάψει για τα καλά.


ΠΗΓΗ news24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου