Πρόσφατα Νέα

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο στρατός δεν ξέρει τι έχει


Οι παθογένειες του ελληνικού κράτους αποδεικνύονται περίτρανα μία ακόμα φορά. Υπάρχουν "φιλέτα" των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν έχουν εντοπιστεί εδώ και έναν αιώνα. Τα παραθαλάσσια θέρετρα και τα "Ναυτικά οχυρά". Μπορεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επιθυμεί να προχωρήσει στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ακόμα και για αυτό επιβάλλεται η ανεύρεσή τους, καθώς πολλά "φιλέτα" δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.
Από τη στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από το επιτελείο του που έφεραν στο φως εκατοντάδες κληροδοτήματα που παραμένουν αναξιοποίητα.
Για την αξιοποίηση των χακί ακινήτων, εκτός από διεθνή σύμβουλο θα χρειαστεί και εξερευνητής, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες κληροδοτήματα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις που δεν έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο αιώνα.
Ο Στρατός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής", διαθέτει 835 ακίνητα σε όλη τη χώρα εκτός από τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, στη Στερεά Ελλάδα υπάρχουν 120 ακίνητα, στην Ήπειρο 90, στη Μακεδονία 500, στη Θεσσαλία 60, στην Κρήτη 25 και στην Πελοπόννησο 40.
Η Αεροπορία αποφεύγει να αναφέρει τα θέρετρά της, που είναι διάσπαρτα σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ το Ναυτικό βαφτίζει τα δικά του "Ναυτικά Οχυρά", χωρίς να αναφέρει περισσότερα στοιχεία.
Τα φιλέτα που βγήκαν από την αφάνεια
1) Κληροδότημα Παπαγεωργάκη: 250.000 τ.μ. στο Καπανδρίτι ανήκει στο Ταμείο Εθνικού Στόλου. Δεν το έχουν εντοπίσει ακόμη!
2) Κληροδότημα Τσίπουρα: Αγρόκτημα 1.000 στρ. στη Μεγάλη Λειχοτινιά Παρνασσίδος. Παραχωρήθηκε το 1914 στο Εθνικό Ταμείο Στόλου και επί έναν αιώνα παραμένει αναξιοποίητο.
3) Κτήμα Κόντου, 7 στρ. στη Μύκονο, στην Ανω Μερά. Το Ταμείο Εθνικού Στόλου εδώ και 20 χρόνια εξετάζει πώς θα το αξιοποιήσει.
4) Παραθαλάσσιο κτήμα 6 στρ. στον Πόρο. Το αγόρασε το Ταμείο Στόλου από το Ταμείο Εθνικής Αμυνας. Μένει αναξιοποίητο.
5) Πολυκατοικία στην οδό Φειδίου στο κέντρο της Αθήνας. Στεγάζεται το Ταμείο Εθνικού Στόλου.
6) Οικόπεδο 12 στρ. στη θέση Καστράκι της Νάξου. Ανήκει στο Ταμείο Αεροπορίας, αλλά το διαχειρίζεται το Ταμείο Εθνικού Στόλου και λόγω συνιδιοκτησίας παραμένει ανεκμετάλλευτο.
7) Οικόπεδο σε κεντρικό σημείο της Κω ανήκει στο Ταμείο Αεροπορίας. Ανεκμετάλλευτο από το 1981.
8) Παραθαλάσσια έκταση 25 στρ. στην Περαία Θεσσαλονίκης. Ανήκει στο Ταμείο Αεροπορίας.
9) Πλαζ 40 στρεμμάτων στην Αχαΐα. Ανήκει στην 116 ΠΜ.
10) Πλαζ 20 στρεμμάτων στην Ηλεία. Ανήκει στην 117 ΠΜ.
11) Αγρόκτημα 120 στρ. στο Σούνιο. Ανήκει στο Ταμείο Αεροπορίας και επί χρόνια το άφησαν και λόγκωσε. Κινδυνεύει να χαρακτηριστεί δασικό.
12) Τετραώροφη πολυκατοικία στο Κολωνάκι, οδός Ξάνθου 3. Ανήκει στο Ταμείο Αεροπορίας.
13) Εκταση 25 στρ. στο ΓΝΑ επί της Κατεχάκη.
14) Κατοικία 65 τ.μ. επί της Υμηττού στο Παγκράτι. Ανήκει στο Ταμείο Στόλου, Αεροπορίας και Στρατού και παραμένει άδειο από τις 30/11/2008.
15) Διαμέρισμα 300 τ.μ. επί της Ακαδημίας 31. Ανήκει στο ΓΕΣ και παραμένει κενό δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ news24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου