Πρόσφατα Νέα

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ζητούν πίσω τα χρήματα των παράνομων επιδοτήσεων

Συνεχίζεται η έρευνα για τις παράνομες επιδοτήσεις η οποία έχει ξεκινήσει από πέρυσι το καλοκαίρι με εντολή του τότε Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Τάσου Αποστολόπουλου. Ηδη απεντάχθηκαν δύο επιδοτήσεις που είχαν δοθεί στον ένα από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο χώρο των ΜΜΕ και του ζητήθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής του Επενδυτικού Νόμου, να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε, και μάλιστα εντόκως.... Πρόκειται για τον επιχειρηματία Ν. Μ., ο οποίος στο παρελθόν είχε μιλήσει στον «Κόσμο» δηλώνοντας πως τα πράγματα δεν ήταν όπως περιγράφονταν εκείνη την εποχή με βάση τα δημοσιεύματα.

Στον επιχειρηματία είχε θυροκολληθεί πρόσφατα ειδοποιητήριο από την αρμόδια Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, διά του οποίου καλούνταν να παράσχει εξηγήσεις εντός 15θημέρου, διαφορετικά θα κινούνταν σε βάρος του διαδικασίες κατάσχεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέχρι του ποσού στο οποίο ανέρχονταν οι καταβληθείσες προς αυτόν επιδοτήσεις.

Στο μεταξύ, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι εκ των φερομένων ως πρωταγωνιστών στις υποθέσεις των παράνομων χρηματοδοτήσεων (όχι ο προαναφερόμενος επιχειρηματίας) αφήνουν υπονοούμενα κατά στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου, κάτι που ήδη εξετάζεται αν υποκρύπτει διάθεση εκβιασμού, αν οφείλεται σε λόγους εκδίκησης ή αν εμπεριέχει και κάποια πραγματικά δεδομένα.

ΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΚΟΜΠΙΝΑ

Να υπενθυμίσουμε πως με βάση τις καταγγελίες, επιχειρηματίες από την Πάτρα, έπαιρναν διπλές επιδοτήσεις αφού πρώτα είχαν εκχωρήσει το δικαίωμα είσπραξης της επιδότησης στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονταν. Η αποκάλυψη της ιστορίας έγινε όταν υπάλληλος της Αχαϊκής Τράπεζας επικοινώνησε με την καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ρώτησε πότε θα της καταβληθούν τα χρήματα, στον οποίον είχε δώσει το δάνειο.

ΠΗΓΗ: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου