Πρόσφατα Νέα

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΙΩΝΙΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΗΜΕΡΑ


Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κονταροχτυπιούνται το βράδυ του Σαββάτου (21.45, ΕΤ 1) για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.Μία θέση που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας, που δίνει και το αβαντάζ για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα, που βρίσκεται -για μία ακόμη φορά- σε καλύτερη μοίρα. Οι λόγοι είναι πολλοί: ο βασικότερος είναι ότι.... Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κονταροχτυπιούνται το βράδυ του Σαββάτου (21.45, ΕΤ 1) για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.Μία θέση που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας, που δίνει και το αβαντάζ για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα, που βρίσκεται -για μία ακόμη φορά- σε καλύτερη μοίρα. Οι λόγοι είναι πολλοί: ο βασικότερος είναι ότι...

έχει προκριθεί στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος αποκλείστηκε απροσδόκητα.
Περίπου μία εβδομάδα πριν από τον αποκλεισμό του από την Σιένα, ο κόσμος του, μετά το 89-41 επί της ιταλικής ομάδας, φώναζε «αυτή είναι η ομάδα, που ονειρευόμαστε». Το όνειρο δεν κράτησε για πολύ, αν και βεβαίως δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Και μέχρι το τέλος αυτής, μπορεί να έρθουν και πάλι τα πάνω, κάτω, προς τέρψιν αυτή την φορά των φίλων του Ολυμπιακού. Οι τελευταίοι απογοητεύτηκαν από τον αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα, αλλά φαίνεται ότι τους πέρασε γρήγορα.
Αυτό φαίνεται από το ότι έσπευσαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να «εξαφανίσουν» τα εισιτήρια του σαββατιάτικου ματς. Εκεί περιμένουν νίκη του Ολυμπιακού για να πατήσουν και πάλι γερά στα πόδια τους. Μαζί και η ομάδα τους βεβαίως. Γίνεται κατανοητό ότι ο Ίβκοβιτς και οι παίκτες του χρειάζονται περισσότερο τη νίκη από τους πρωταθλητές. Τυχόν ήττα (και δη με 4 πόντους και άνω, που θα σημάνει την απώλεια του αβαντάζ έδρας) θα άρει -για τα καλά πλέον- σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη του κόσμου, που θα βλέπει μία ακόμη χρονιά να πηγαίνει χαμένη.
Εννοείται ότι και ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για τους δύο βαθμούς. Για το +4 και το πλεονέκτημα της έδρας. Αλλά η ήττα δεν θα φέρει την καταστροφή, κάτι, που εν πολλοίς θα συμβεί για τον Ολυμπιακό. Είπαμε: ο Παναθηναϊκός έχει να περιμένει την Ευρωλίγκα, αφήστε που νοιώθει πάντα σίγουρος ότι μία νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα μπορεί να την πάρει και στους τελικούς.
Για τίποτα δεν μπορεί κανείς να είσαι σίγουρος, αλλά γεγονός είναι οι "πράσινοι" δεν έχουν το άγχος που έχουν οι "αιώνιοι" αντίπαλοί τους. Το άγχος αυτό φαίνεται με μία πρώτη ματιά πως συμφέρει τον Παναθηναϊκό, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε πάθος και αποφασιστικότητα για τους παίκτες του Ολυμπιακού, στοιχεία που εκτός των άλλων είναι ικανά να τους οδηγήσουν στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου