Πρόσφατα Νέα

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αποκαλύψεις «φωτιά» για το παραδικαστικό


Νέα στοιχεία για το πολυπλόκαμο κύκλωμα ιδιωτών που με τη αρωγή δικηγόρων, επίορκων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών προχωρούσε σε ιδιοποίηση ακινήτων, εμπόριο όπλων και χρυσού και δεκάδες ακόμα έκνομες πράξεις, αποκάλυψε -μιλώντας στο ραδιόφωνο της Ζούγκλας- ο μάρτυρας-κλειδί για το μεγάλο «παραδικαστικό κύκλωμα», δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος...

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» ο προστατευόμενος μάρτυρας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της δράσης του κυκλώματος, τις διασυνδέσεις τους με ανώτατους και ανώτερους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς και διεφθαρμένους δημόσιους υπαλλήλους, τις απειλές που δέχεται και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιείται από τον εισαγγελέα Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο θα φθάσει μέχρι τέλους.

Οκτώ μήνες μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος, τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έφεραν στο φως της δημοσιότητας έγγραφα-ντοκουμέντα και αποτύπωναν την μεθοδολογία που το κύκλωμα έβαζε στο χέρι περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πεπεισμένος ότι η έρευνα που διεξάγει ο έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός θα αποδώσει καρπούς.Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στον τρόπο που παρείσφρησε στο κύκλωμα περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την «επιχείρηση» που είχαν στήσει οι εμπλεκόμενοι μέσα στη βίλα του Ψυχικού.



Αναφερόμενος στο ρόλο του ιερέα Ιάκωβου Γιοσάκη ο μάρτυρας-κλειδί επεσήμανε ότι έπαιζε το ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ των ενδιαφερομένων και των δικαστών. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε μια λίστα με περίπου 40 εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς (όλων των βαθμίδων) οι οποίοι εξέδραμαν κάθε Σαββατοκύριακο σε ανδρικά και γυναικεία μοναστήρια καθώς και στον τρόπο που γινόταν ο προσδιορισμός των υποθέσεων του κυκλώματος.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι οι συναντήσεις μεταξύ της ηγετικής ομάδας και των λειτουργών της Θέμιδος πραγματοποιούνταν ακόμα και στην πλατεία Κολωνακίου!



Ο κ. Παρασκευόπουλος μίλησε μάλιστα για την απόφασή του να συνεργασθεί με τις Αρχές καταγράφοντας εκ των έσω τον τρόπο δράσης του κυκλώματος, αναφέρθηκε στις απειλές που κατά καιρούς δέχεται τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του, μίλησε για το εμπόριο όπλων και χρυσού που γινόταν μπροστά στα μάτια του, ενώ αναφέρθηκε και σε μυστηριώδεις εξαφανίσεις ηλικιωμένων προσώπων τα σπίτια των οποίαν έγιναν έδρα μελών του κυκλώματος.



Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της δράσης του κυκλώματος με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20 δικηγόρων, εφοριακών συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, μπράβων, κτλ, αποκαλύφθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2010. Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους 90.000 περίπου συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ, ενώ η δράση του κυκλώματος (το οποίο φέρεται να είχε συστήσει συνολικά 158 εταιρείες-μαϊμού για υποτιθέμενη αξιοποίηση ακινήτων) χρονολογείται από το 1997.

Εγκέφαλος φέρεται να είναι ένας 53χρονος πολιτικός μηχανικός ο οποίος είχε κατηγορηθεί την περίοδο 1985-86 για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και λαθρεμπόριο χρυσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου