Πρόσφατα Νέα

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Απίστευτο θράσος στην Άγκυρα!


…και τουρκικές προκλήσεις

Δεν έχει προηγούμενο η τουρκική προκλητικότητα ούτε στο χώρο του αθλητισμού. Στο «Kids Festival» στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Παιδιών, που φιλοξενείται στην Άγκυρα, προσκεκλημένο... ήταν το «ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου» που εμφανίστηκε με πολυάριθμη αποστολή και σημαία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναγνωρισθεί από καμία χώρα. Αποχώρησαν οι Έλληνες αθλητές!

Η Ελλάδα θα συμμετείχε στους αγώνες σε βόλεϊ, μπάντμιντον και πάλη, όμως όπως είναι φυσικό, όταν έγινε αντιληπτό το τι είχε συμβεί, υπήρξε άμεση αντίδραση. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Αχιλλέας Μαυρομμάτης επικοινώνησε άμεσα με τους υπεύθυνους και ζήτησε να μην αγωνιστεί η ομάδα βόλεϊ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα, ενώ αναμένεται και επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ:

«Η Ε.Ο.ΠΕ., σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε να αποσύρει από τη συνέχεια της διοργάνωσης την ομάδα επίλεκτων κοριτσιών που ταξίδεψε στην Άγκυρα για το Kids Festival.

Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε πως σε άλλα αθλήματα της ευρύτερης διοργάνωσης που εντάσσεται και το τουρνουά βόλεϊ, συμμετέχουν αθλητές από τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η επίλεκτη ελληνική ομάδα αγωνίστηκε νωρίς το πρωί κόντρα στην Ολλανδία και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους αγώνες μετά τις επαφές της ελληνικής ομοσπονδίας με την Πολιτεία».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου