Πρόσφατα Νέα

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Εισβολή σε τμήμα και δυο συλλήψεις για το «Δεν πληρώνω»!

Σε  πρωτοφανείς σκηνές με την  πολιορκία δύο αστυνομικών κτιρίων και την… εισβολή σε ένα από αυτά, προχώρησαν τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω»! Στην πρώτη περίπτωση, εισέβαλαν στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας στο Κιάτο και άρπαξαν τα αντίγραφα κλήσεων που είχαν δοθεί στους οδηγούς οι οποίοι δεν είχαν καταβάλει το αντίτιμο. Στην δεύτερη, πολιόρκησαν την Ασφάλεια Πάτρας απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερη μια από αυτούς η οποία είχε συλληφθεί για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Ένα ακόμη μέλος του κινήματος συνελήφθη ως υποκινητής.

Μια ομάδα 70 ατόμων είχε συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας, απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερη μια κοπέλα μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω» που είχε συλληφθεί μετά από μήνυση που της είχε υποβάλει η Εισαγγελία Κορίνθου για συμμετοχή στην κινητοποίηση που είχε γίνει στα διόδια Ζευγολατιού. Η Αστυνομία της είχε αφαιρέσει τις πινακίδες επειδή αρνήθηκε να πληρώσει διόδια, αλλά τις επέστρεψε με απαίτηση μελών του κινήματος. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της άσκησε αυτεπάγγελτα δίωξη για διατάραξη ειρήνης και υπεξαίρεση δημοσίου εγγράφου, συνελήφθη, κρατήθηκε στην Ασφάλεια Πάτρας και, παρά την συγκέντρωση, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Κορίνθου για να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Ως υποκινητής των πρωτοφανών επεισοδίων που είχαν γίνει το βράδυ της Κυριακής στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας στο Κιάτο, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι του στην Κηφισιά από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος το μέλος της συντονιστικής επιτροπής  του κινήματος «Δεν Πληρώνω» Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μετά από σχετική εντολή του εισαγγελέα! Λίγες ώρες νωρίτερα, άλλα 50 άτομα είχαν εισβάλει στο τμήμα και πήραν από το αρχείο περίπου 1.000 αντίγραφα κλήσεων τα οποία… έκαψαν στο προαύλιο!

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και υπεξαγωγής εγγράφων και αναζητούν τους δράστες. Ωστόσο, οι οδηγοί που οι κλήσεις τους κάηκαν δεν θα γλιτώσουν τόσο εύκολα… Οι βεβαιώσεις των παραβάσεων θα αναπαραχθούν από το… βιβλίο συμβάντων του τμήματος, στο οποίο είχαν ήδη καταχωρηθεί!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου