Πρόσφατα Νέα

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» το «βαρίδι» Άκη... Άρον άρον για Προανακριτική τα υποβρύχια!

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία των υποβρυχίων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή στο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του  ΠΑΣΟΚ , κ. Βασίλη Εξαρχο, να προχωρήσει άμεσα η υπόθεση και, αν είναι δυνατόν, να κατατεθεί σήμερα η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Για το λόγο αυτό, βουλευτές, αλλά και νομικοί της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μελετούν τη δικογραφία, για να προσδιορίσουν τους υπουργούς (πρωην ή νυν), για τους οποίους θα ζητηθεί ο έλεγχος. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα επιπλέον ζήτημα που απασχολεί το «πράσινο» στρατόπεδο είναι «να περιοριστεί αυστηρά η έρευνα στην περίοδο 1998-2009».

Να σημειωθεί  πως ο ογκώδης φάκελος χωρίζεται σε δύο περιόδους και σε 50 υποκατηγορίες.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η μία περίοδος αφορά στη θητεία του «πρώην Υπουργού Εθνικής Αμυνας Αθανασίου - Απόστολου Τσοχατζόπουλου και των λοιπών μελών της κυβερνήσεως, που αποφάσισαν : α) την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης υποβρυχίων τύπου 214 στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. και τα Γερμανικά Ναυπηγεία FS/HDW και β) την απευθείας ανάθεση επισκευής υποβρυχίων τύπου 209 στα ίδια Ναυπηγεία και γ) την κατάρτιση των 8/2000 και 13/2002 συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που απορρέουν από τις παραπάνω δύο πρώτες αναθέσεις».

Με τον τρόπο αυτό μπαίνει στο «κάδρο» των ευθυνών όλο το ΚΥΣΕΑ, στο οποίο προεδρεύει ο εκάστοτε πρωθυπουργός, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά.

Η δεύτερη περίοδος, όπως αυτή προσδιορίζεται στο διαβιβαστικό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή, αφορά στα μέλη «των κυβερνήσεων που κατά καιρούς επόπτευαν την υλοποίηση των παραπάνω συμβάσεων».

Σύμφωνα μάλιστα με έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη, «η συγκεκριμένη διατύπωση δεν περιορίζει την έρευνα έως το 2009».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου