Πρόσφατα Νέα

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Πληρώνουν 0,70 λεπτά την ημέρα και κοιμούνται ήσυχοι στη Φθιώτιδα!


Οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αταλάντης αποφάσισαν να αναθέσουν την προστασία …τους σε ιδιωτική εταιρία security… Το παράδειγμά τους σκέφτονται να αολουθήσουν κι άλλα χωριά της Φθιώτιδα αφού έχουν την ησυχία τους έναντι 21 ευρώ την ημέρα ή 0,70 λεπτά την ημέρα το κάθε σπίτι.

Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ένα αυτοκίνητο με φάρο και διακριτικά της εταιρίας και με 2 άτομα πλήρωμα, περιπολεί στους δρόμους του χωριού. Όλοι οι κάτοικοι έχουν έναν αριθμό τηλεφώνου που θα καλέσουν εάν αντιληφθούν το παραμικρό.

«Μου είχαν ανοίξει το σπίτι 10 φορές. Τώρα πέφτω για ύπνο χωρίς να φοβάμαι. Παρ΄όλο που παίρνω μικρή σύνταξη και περισσότερα θα πλήρωνα για την ασφάλειά μου», ανέφερε στο LamiaReport, ηλικιωμένος κάτοικος της Κυρτώνης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Κυριαζή: «Είχαμε πολλά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών αυτοκίνητων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το χωριό μας είναι πέρασμα μεταξύ Βοιωτίας και Φθιώτιδας, κοντά στην Εθνική, αλλά και προσβάσιμο από την Αττική. Εδώ και 2 μήνες περίπου που βάλαμε την security δεν έχουμε κανένα κρούσμα. Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση και είναι ευχαριστημένοι.»

Μάλιστα, τις ημέρες του Πάσχα, το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας και είναι έτοιμοι να ζητήσουν προσφορές από ιδιωτικές εταιρίες για την φύλαξη τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη Στερεά Ελλάδα οι ληστείες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 82% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 34%, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 200% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 85%.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου