Πρόσφατα Νέα

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Η Ιαπωνία προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής

Η Ιαπωνία προειδοποίησε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος μιας πυρηνικής καταστροφής στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα απ’ όπου οι διαρροές ραδιενέργειας έχουν σήμερα υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με χθες.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδέχτηκε ότι οι επιχειρήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα επίπονες και ότι η απουσία προόδου είναι απογοητευτική απέναντι σε αυτή την καταστροφή, τη χειρότερη που βιώνει η χώρα μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν σήμερα σε νερό που διέρρευσε από τον αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, αναγκάζοντας το προσωπικό να διακόψει αμέσως τις επιχειρήσεις άντλησης ύδατος και να απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις, μετέδωσαν το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji και η διαχειρίστρια εταιρία Tepco.

Το επίπεδο που μετρήθηκε στα δείγματα του νερού αυτού που βρέθηκε στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τουρμπίνα, πίσω από τον αντιδραστήρα, είναι 1.000 μιλισίβερτ (mSv) ανά ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της Tepco

Η Tokyo Electric Power, η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου, ανακοίνωσε ότι ραδιενέργεια 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερη από το σύνηθες επίπεδο μετρήθηκε σε νερό από τον αντιδραστήρα 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου